6. 3. 2011.

Mostarski kolač

Potrebno je
2 jajeta
koristite čašu od jogurta
1 čaša šečera
1 čaša mleka
1,5 čaša brašna
pola čaše ulja
1 prašak za pecivo
3 kašike džema
1 kašika kakaa

Fil
15 kašika šečera
5 kašika vode
100 g mlevenih oraha
100g čokolade
125g margarina
pola kašičice mlevene čili paprike


Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, 1 čašu brašna, mleko, pola čaše brašna sa 1 praškom za pecivo. Dodati 3 kašike džema i 1 kašiku kakaa. Sipati u nauljen i pobrašnjen pleh. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175 stepeni 20 minuta. Ispečen patišpanj ne vaditi iz pleha, jer ćete fil sipati preko njega.
Fil
15 kašika šećera, 5 kašika vode, prokuvati, dodati izlomljenu čokoladu, margarin, kada se sve istopi i sjedini dodati orahe, promešati i preliti preko patišpanja. Ostaviti da se ohladi.
Ja sam u fil dodala pola kašičice  mlevene čili paprike, dobro je, probajte. 

Нема коментара:

Постави коментар