Venilice sa kvascem. Od ovog testa možete praviti različite oblike, nije nužno da to budu vanilice. Testo nije teško za izradu, a kolači su vazdušasti zbog kvasca. Kolači koje sam ja probala bili su u obliku školjki, meni su se otvarale i džem je curio, pa sam se zato odlučila za ovu verziju.
Za Vanilice vam je potrebno:
250 g masti
2 kašike šećera
1 jaje
1 kocka svežeg kvasca
250 ml mleka
500 g brašna
U mlako mleko dodajte 1 kašičicu šećera i izmrvite kvasac, ostavite da kvasac nadođe.
Umutite mast sa 2 kašike šećera, dodajte jaje. U umućenu masu dodajte kvasac i postepeno dodajte brašno. Zamesite glatko testo koje se ne lepi za ruke.
Oklagijom razvucite tanko testo (zbog kvasca će malo da naraste) i modlom vadite vanilice.
Pecite ih na 180 stepeni 10-15 minuta.
Vruće lepite džemom po želji, ja sam ove vanilice lepila limun kremom.
Za Vanilice vam je potrebno:
250 g masti
2 kašike šećera
1 jaje
1 kocka svežeg kvasca
250 ml mleka
500 g brašna
U mlako mleko dodajte 1 kašičicu šećera i izmrvite kvasac, ostavite da kvasac nadođe.
Umutite mast sa 2 kašike šećera, dodajte jaje. U umućenu masu dodajte kvasac i postepeno dodajte brašno. Zamesite glatko testo koje se ne lepi za ruke.
Oklagijom razvucite tanko testo (zbog kvasca će malo da naraste) i modlom vadite vanilice.
Pecite ih na 180 stepeni 10-15 minuta.
Vruće lepite džemom po želji, ja sam ove vanilice lepila limun kremom.