7. 3. 2015.

Pileći kari

Recept za pileći kari - magicnaoklagija.blogspot.com

Piletina je vrsta mesa koja se najčešće sprema i zato je neophodno imati razne recepte za pripremu. Pileći kari sigurno zaslužuje da ga isprobate, zahvaljujući kajenskoj paprici ovaj kari je pikantan. Ovo je jelo koje se kuva u jednoj posudi i veoma je lako za pripremu.

Potrebno je.

  • 3 kašike kokosovog ulja (nije obavezno, možete koristiti suncokretovo ulje)
  • 2 velika crna luka
  • 2 kašike rendanog đumbira i seckanog belog luka
  • 1/2 kašičice kurkume
  • 1/4 kašičice kajenske paprike
  • 2 kašike mlevenog korijandera
  • 1/4 kašičice kumina
  • 1 konzerva seckanog paradajza
  • 1/2 pilećeg belog mesa isečanog na kocke
  • 1/2 kašičice garam masale
  • 1 kašika stabljike peršuna
  • 2 kašike seckanog peršuna (listići)

Kao prilog možete poslužiti pirinač.

Potrebni sastojci za pileći kari - magicnaoklagija.blogspot.com

Priprema:

  1. U dubljem tiganju zagrejte kokosovo ulje, dodajte sitno iseckan crni luk. Pržite na niskoj temperaturi oko 30 minuta, da se luk karamelizuje. Dodajte đumbir i beli luk. pržite par minuta pa dodajte kurkumu, kajensku papriku, mleveni korijander i kumin. Pržite 2-3 minuta. Dodajte paradajz i posolite po ukusu. Krčkajte oko 10 minuta.
  2. Smanjire temperaturu i dodajte iseckanu piletinu. Dodajte stabljike peršuna. Kuvajte oko 30 minuta, ako je potrebno dodajte malo vode. Jelo ukrasite seckanim listovima peršuna. 


Recept za Pileći kari - magicnaoklagija.blogspot.com

Recept za Pileći kari - magicnaoklagija.blogspot.com

Нема коментара:

Постави коментар