Za pripremu je potrebno: (koristiti čašu od jogurta - 2dl)
2 čaše mleka
2 čaše vode
1 parče maslaca
2 čaše brašna
2 čaše griza
Na vrh kašičice soli
2 jajeta (ako su manja, može i 3)
Ulje, prezle i šećer
Šljive
Priprema:
U šerpu sipati mleko i vodu, staviti malo maslaca i soli i pustiti da provri. U činiji izmešati brašno i griz. Skloniti šerpu sa ringle i dodati smešu od brašna i griza. Kada se masa potpuno ohladi dodati 2 umućena jajeta i dobro mešati dok se ne sjedini. Šljive iseći na četvrtine ili polovine. Kašikom vaditi masu i oblikovati rukama.
U drugu šerpu sipati vodu. Kad voda proključa u nju ubaciti knedle. Kad knedle isplivaju na površinu, znači da su gotove.
U tiganj sipati ulje, kad se ugreje dodati prezle i šećer. Skuvane knedle uvaljati u prezle i ređati u činiju.
Нема коментара:
Постави коментар