Potrebno je:
za crveni sos:
500g mlevene junetine
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
0,5 l kuvanog paradajza
so, biber, origano
za beli sos:
0,5 l mleka
4 kašika brašna
1 kisela pavlaka
Testo za lazanje (ja obično koristim široku čipkanu testeninu)
Prvo napravite beli sos, zato što on treba da se ohladi pre nego što stavite pavlaku u njega.
Na crnom luku izdinstati mleveno meso (ako je veći izbor povrća na pijaci, slobodno dodajte isto po svom ukusu), dodajte beli luk. Kada je meso gotovo, dodajte kuvani paradajz i origano.
4 kašika brašna izmešati sa nekoliko kašika mleka, uzetih od onih pola litra, i skuvati kao puding. U ohlađeno dodati 1 pavlaku.
Skuvati lazanje ili neko drugo testo.
U dubljem plehu ređati, testo, crveni sos, beli sos, rendani kačkavalj. Obično budu dva reda testa i sosa. Odozgo treba da bude beli sos i rendani kačkavalj. Peći 20 min. na 200 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар