Pages

6. 2. 2011.

Lazanje


Potrebno je:

za crveni sos:

500g mlevene junetine
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
0,5 l  kuvanog paradajza
so, biber, origano

za beli sos:

0,5 l mleka
4 kašika brašna
1 kisela pavlaka

Testo za lazanje (ja obično koristim široku čipkanu testeninu)

Prvo napravite beli sos, zato što on treba da se ohladi pre nego što stavite pavlaku u njega.

Na crnom luku izdinstati mleveno meso (ako je veći izbor povrća na pijaci, slobodno dodajte isto po svom ukusu), dodajte beli luk. Kada je meso gotovo, dodajte kuvani paradajz i origano.
4 kašika brašna izmešati sa nekoliko kašika mleka, uzetih od onih pola litra, i skuvati kao puding. U ohlađeno dodati 1 pavlaku.
Skuvati lazanje ili neko drugo testo.
U dubljem plehu ređati, testo, crveni sos, beli sos, rendani kačkavalj. Obično budu dva reda testa i sosa. Odozgo treba da bude beli sos i rendani kačkavalj. Peći 20 min. na 200 stepeni.


Нема коментара:

Постави коментар