Pages

13. 8. 2011.

Musaka sa plavim patlidžanom

Potrebno je:

5-6 patlidžana(zavisi od veličine)
5 crvenog paradajza
400g mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
200ml neutralne pavlake
1 jaje
začini

Plavi patlidžan isecite na tanje listiće, isto to uradite sa crvenim paradajzom.
Plavi patlidžan poređajte u tepsiju, posolite i  stavite u rernu na 180 step. 20 min.
Ispržite crni luk, dodajte meso i začine. Ostavite da se ohladi.
Nauljite sud u kojem  pečete musaku, ređajte, listiće patlidžana, crvenog paradajza, meso, crveni paradajz, patlidžan. Pokrite folijom i pecite 40  min na  175*  stepeni. Umutite neutralnu pavlaku sa pola šolje mleka i 1 jajetom. Skinite foliju, musaku zalijte sa pavlakom, vratite u rernu još 15 min.
Vreme pripreme 80 min.

Нема коментара:

Постави коментар