Mleko sa šećerom ugrejte i vruće prelijte preko oraha (poparite). Kada se orasi ohlade umutite ih sa margarinom.
Filujte korice. Za filovanje torte meni je poslužila silikonska lotatica.
Na svaku koru stavite, otprilike, kašiku i po fila i dobro razmažite (tanko). Samo poslednju koru ostavite bez fila (na nju će ići fondan).
Fondan:
250 g šećera u prahu zalijte sa 100 ml vode i stavite na šporet da se šećer istopi. Mešajte sve vreme. Pustite da vri nekoliko minuta. Pomerite sa šporeta i dalje mešajući.
Uzmite mikser i sada njime mutite šećer i ujedno hladite fondan, a on se tada steže.
Dodajte ekstrakt.
Vodite računa da se fondan ne stegne previše. Ako se to i desi dodajte malo hladne vode.
Fondan je gotov kad počne da dobija belu boju, odnosno kada nije onako providan kao kad ste ga skinuli sa šporeta.
Kašičicom probajte, malo stavite na koricu, ako ne curi - to je to. Fondan isto razvucite lopaticom i ostavite da se ohladi.
Нема коментара:
Постави коментар