Pages

7. 9. 2011.

Piletina na indijski način

Dobila sam razne začine, i odmah sam rešila da nešto novo spremim.
Volim da eksperimentišem i probam jela drugih kultura.
S obzirom da su kesica 200gr biće još sličniš recepata.
Potrebno je:

1 veće pileće belo meso
1 paradajz srednje veličine
2 glavice crnog luka
1 štapić kore od cimeta
2 kašike seckanog belog luka
1 kašika aleve slatke paprike
2 kašičice mlevenog đumbira
1 kašičica kumina
1/2 kašičice kurkume
1 kašičica garam masale
1,5 dcl vode
1 kašika kečapa
2 dcl jogurta 3,2  ml. masnoće.

Meso odvojte od koske, i iseckajte na kocke, srednje veličine. Posolite.
Iseckajte crni luk. Iseckajte na sitnije kockice paradajz.
U činiji izmešajte navedene začine.
U tiganju sipajte 4 kašike maslinovog ulja, zagrejte. Dodajte koru cimeta i pustite 3 min da se prži, da cimet pusti aromu. Izvadite koru, dodajte crni luk. Pržite dok luk ne omekša, dodajte sve začine, malo promešajte i dodajte iseckan paradajz, kečap.  Sipajte vodu, kad proključa dodajte piletinu. Posolite. Kuvajte 20 min. Dodajte čašu jogurta i kuvajte još 5 min.
Kao prilog poslužite pirinač. 

Нема коментара:

Постави коментар