Pages

11. 11. 2011.

Grilijaš kajsije


Nešto novo i veoma ukusno i dekorativno.

Potrebno je:
500 g suvih kajsija
500 g šećera

Sameljite suve kajsije( ja sam ih isekla na sitne kockice i samlela u blenderu), i napravite male kuglice, (za jedan zalogaj).  U suvu šerpu sipajte šećer i mešajte dok se šećer ne istopi i postane karamel.  Svaku kuglicu uvaljajte u karamel i ostavite da se ohlade, najbolje je da ih stavite na papir za pećenje.  Kad se karamel ohladi možete ih staviti u papirne korpice.








4 коментара:

  1. Ovo još nisam videla. Super recept i super pošto je i postan.

    ОдговориИзбриши
  2. Divna ideja sa suvim vocem.Ja za sada cekam sveze voce iz mog vocnjaka..zimnicu pa i sueno smo skoro pa pojeli:)

    ОдговориИзбриши
  3. Super su , brzo se prave i ukusne su:-).Zanimljive su za posnu slavu.

    ОдговориИзбриши
  4. Sasvim slučajno sam se našla na Vašem blogu, koji je uzgred rečeno divan! Ove bombice su mi se veoma dopale. Već sam oblagala neke bombice od oraha u karamel, ali mi nikada ne bi palo na pamet da iskombinujem ovako nešto. Hvala na ideji!

    Pozdrav!

    ОдговориИзбриши