Potrebno je:
500 g šargarepe
1 krompir
1 kašika rendanog đumbira
1 puter 10 g
neutralna pavlaka
Šargarepu očistite, isecite je na širinu dva prsta. Očistite kropir i isecite ga na 4 dela. U šerpu od 2 l stavite šargarepu, krompir, nalijte vodom da prekrije povrće. Posolite i kuvajte dok povrće ne omekša. Dodati kašiku đumbira. Kuvati još 5 min, skloniti sa vatre i štapnim mikserom sve izmiksati. Vratiti na ringlu i pustiti da još jednom provri. Ubacite puter, dodajte pavlaku. Pobiberiti po želji.
500 g šargarepe
1 krompir
1 kašika rendanog đumbira
1 puter 10 g
neutralna pavlaka
Šargarepu očistite, isecite je na širinu dva prsta. Očistite kropir i isecite ga na 4 dela. U šerpu od 2 l stavite šargarepu, krompir, nalijte vodom da prekrije povrće. Posolite i kuvajte dok povrće ne omekša. Dodati kašiku đumbira. Kuvati još 5 min, skloniti sa vatre i štapnim mikserom sve izmiksati. Vratiti na ringlu i pustiti da još jednom provri. Ubacite puter, dodajte pavlaku. Pobiberiti po želji.
Odlicno da si stavila djumbir;)
ОдговориИзбриши