Pages

1. 12. 2011.

Gibanica kao puž

Ja sam za to da starim jelima damo drugačiji izgled, da razbijemo monotoniju. I ovaj recept je jedan od takvih. Napravite fil za pitu koji najviše volite, može praziluk, sastav za picu, meso....
Sada je vreme praziluka i zato ga treba maksimalno iskoristi, zato je ovaj puž sa prazilukom.

Potrebno je:
500 g kora
300 g sira
3 jajeta
1/2 praška za pecivo
1 veći ili dva manja praziluka
1 kašičica kima
ulje, kisela voda

Praziluk izdinstajte, dodajte kim  ostavite da se ohladi i dodajte izmrvljen sir, i umućena jaja.
Uzmite koru, presavite je na pola i dobićete dva pravougaonika, donju koru nakvasite vodom  gornju uljem. Dužinom veće strane kore nanesite fil, dovoljna je jedna veća kašika, i urolajte koru kao rolat.
Rolnicu savite u krug da dobije izgled puža.  Ponoviti sve dok ne utrošite sav fil. Pužiće ređati u nauljenu modlu za projice.  Premazati ih umućenim jajetom i pecite u zagrejanoj rerni na 175 stepeni 45 min, dok ne porumene. 

Нема коментара:

Постави коментар