Ovo je jedan veoma brz i jednostavan recept za burek čak i ako ga pravite sa sirom, u ovom slučaju je prazan. Ne treba vam mnogo toga za pravljenje ovog ukusnog bureka. Brza večera ili doručak.
Potrebno vam je:
0,5 kg kora za gibanicu
1 prašak za pecivo
ulje, voda
Ulje i voda su vam potrebni za prskanje kora, ja obično sastavim u šolji, ako želite to možete raditi pojedinačno, prvo ulje pa vodu ili kao ja, vaš izbor. Obično kad nešto pravim prvi put pridržavam se recepta a kasnije ako mi se nešto ne svidi ili može bolje ja menjam, tako uradite i vi.
Nauljite tepsiju u kojoj ćete praviti burek. Pomešajte ulje i vodu i dodajte 1 prašak za pecivo.
Ređajte kore tako da vam od jedne kore jedna polovina bude u tepsiji a druga van nje. Tako ređajte sve u krug , trebaće vam 4 kore da zatvorite krug tj to vam je prvi red poprskajte ga mešavinom ulja i vode. Ređajte dalje sve tako dok ne potrošite sve kore. Ako pravite sa sirom, stavite na sredinu fil od sira.
Sad je potrebno da one krajeve koji vam vire iz tepsije da vratite unutra. Vratite prvi red i pouljite i tako redom dok ne dođete do kraja.
Burek poprskajte vodom i uljem i ostavite da odstoji 5 minuta. Pecite 30 minuta na 170 stepeni.
Potrebno vam je:
0,5 kg kora za gibanicu
1 prašak za pecivo
ulje, voda
Ulje i voda su vam potrebni za prskanje kora, ja obično sastavim u šolji, ako želite to možete raditi pojedinačno, prvo ulje pa vodu ili kao ja, vaš izbor. Obično kad nešto pravim prvi put pridržavam se recepta a kasnije ako mi se nešto ne svidi ili može bolje ja menjam, tako uradite i vi.
Nauljite tepsiju u kojoj ćete praviti burek. Pomešajte ulje i vodu i dodajte 1 prašak za pecivo.
Ređajte kore tako da vam od jedne kore jedna polovina bude u tepsiji a druga van nje. Tako ređajte sve u krug , trebaće vam 4 kore da zatvorite krug tj to vam je prvi red poprskajte ga mešavinom ulja i vode. Ređajte dalje sve tako dok ne potrošite sve kore. Ako pravite sa sirom, stavite na sredinu fil od sira.
Burek poprskajte vodom i uljem i ostavite da odstoji 5 minuta. Pecite 30 minuta na 170 stepeni.
Stavlja li se u preliv so?!!!
ОдговориИзбришиJa nisam stavljala. Ako pravite sa sirom tek vam onda ne treba so!
ОдговориИзбриши