Pages

8. 5. 2012.

Palačinke sa tikvicama

Za ove neobične palačinke nije potreban veliki trud a ukus je neobičan i zbog mladog luka savršen.

Potrebno je:
3 manje tikvice( mlade)
2 jaja
3 struka mladog luka (samo zeleni deo)
200 ml mleka
soli po ukusu (možete dodati i neki začin,)
100 g brašna
3 kašike ulja


Tikvice( zato što su mlade, samo ih operite, i odstranite deo kod drške) izrendajte, dodajte pera mladog luka iseckane na tanje kolutove. Posolite, dodajte jaja, promešajte. Dodajte brašno, mleko.
Sami procenite da li je dovoljno gusto, u stvari i ne treba da bude pregusto, da bi se tikvice i luk ispekli u testu.
Kutlačom sipajte masu u tiganj, zatim oblim delom kutlače pritisnite malo tikvice da se napravi palačinka, da ne bude na jednom mestu. Pecite po 3-4 minute sa obe strane, malo lopaticom pritisnite dok se peče.
Luk palačinkama daje poseban ukus.



Нема коментара:

Постави коментар