Pages

20. 5. 2012.

"Pljeskavice" od šargarepe

Ne možete ni da zamislite koliko pljeskavica bez mesa može da bude ukusna:-)
Nudim vam jednu veoma zdravu pljeskavicu.

Potrebno je:
300 g šargarepe
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 okrajak (suv)hleba potopljen u vodi
1 kašika pšeničnog(bebi) griza
2 kašike brašna

Šargarepu očistite, i stavite da se skuva. Prospite vodu i ostavite da se malo prosuše, da ne budu previše vlažne, trebaće vam više brašna.
U multipraktiku usitnite crni, beli luk. Dodajte šargarepu, izmiksajte. Dodajte jedno jaje, između svakog dodavanja nekog sastojka izmiksajte da se sve lepo sjedini, dodajte isceđeni hleb. Dodajte griz, brašno. Začinite po ukusu, ja sam dodala so, i bilo je sasvim ok.
Masa treba da bude srednje gustine. Možete pljeskavice praviti velike, male, u obliku ćufti(koristite kašiku za sladoled),kako želite. Zavisi od prilike u kojoj će te ih koristiti, ako su za večeru mogu biti veće, ako su kao prilog mogu biti manje.
Ako vam se pljeskavice svide, količinu šargarepe možete povećati na 1 kg, ali morate dodati još jedno jaje, još jednu glavicu crnog luka, i još 2 kašike griza.
             

Нема коментара:

Постави коментар