Pages

3. 8. 2012.

Punjeni patlidžan

Ovaj patlidžan sam pravila, možda, pre dve nedelje i sasvim slučajno se dešava da ga objavljujem posle salate od plavog patlidžana. Volim povrće ali trudim se da svakog dana bude neko drugo povrće na stolu, čisto da se ne zasitimo i da nam ne dosadi.
Za ovaj recept nisu vam potrebne tačne mere i ne morate se striktno pridržavati sastava, jednostavno možda ne volite neko povrće koje je u receptu, radite po svom ukusu.

Potrebno je:
2 veća patlidžana
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
300 g mlevenog mesa
1 šargarepa
3-4 paradajza( oljuštenih)
so, biber
ulje, bosiljak

Patlidžan operite, obrišite i presecite ga po dužini na pola, ja nisam skidala dršku i trudila sam se da je bude na obe polovine. Kašičicom izdubite patlidžan i poređajte ga u vatrostalnu posudu koju ste nauljili.
Na ulju izdinstajte sitno iseckan crni luk, dodajte beli luk i dinstajte. Sredinu *srce*, plavog patlidžana sitno iseckajte i dodajte crnom luku. Dodajte šargarepu iseckanu na kockice. Posolite, pobiberite. Dodajte sitno iseckan paradajz. Dinstajte dok tečnost iz paradajza ne ispari. Dodajte na kraju mleveno meso.
"Čamce" od patlidžana napunite masom od mlevenog mesa.
Pecite u rerni 40 minuta na 180 stepeni, dok ne dobijete željenu boju ili izgled.
Dok je patlidžan vruć, možete ga posuti izrendanim kačkavaljem i pospite ga svežim bosiljkom.
Ovakvo jelo možete napraviti i sa tikvicama.







Нема коментара:

Постави коментар