Pages

1. 12. 2012.

Oblande sa alvom


Oblande su svima dobro poznata poslastica. Ovaj recept, međutim, je malo drugačiji od klasičnog.
U ovoj verziji oblande su filovane alvom, lako ih je napraviti i što je najbitnije - ukus je fantastičan. Takođe, još jedna bitna stvar je da je ovo jedna od poslastica prikladna za posne slave i predstojeće praznike. Oduzeće Vam vrlo malo vremena, a rezultatom ćete sigurno biti zadovoljni!

Potrebni sastojci:


pakovanje većih oblandi (od 5 kora u većem pakovanju iskoristila sam 4)
250g alve
250g margarina
500g šećera

Priprema:


U šerpu sipajte 500g šećera. Dospite čašu hladne vode. Šećer ušpinujte kao za slatko, a zatim dodajte 250g alve (neprestano mešajte na srednjoj temperaturi). Nakon što se alva otopila, dodajte margarin, nastavite s mešanjem.
Ostavite da se prohladi, dok smeša ne bude topla. U pleh stavite prvu koru i premažite toplim filom (za svaku koru sam upotrebila 3-4 kutlače fila). Postupak ponovite i sa ostalim korama. Gotove oblande prekrijte providnom folijom i dobro pritisnite nekom težom knjigom (npr. enciklopedijom). Ostaviti ih tako da prenoće. Sledećeg dana ih isecite i uživajte u bogatoj i prefinjenoj kombinaciji oblandi i alve.



Нема коментара:

Постави коментар