Otkako sam dobila mašinu za rezance, svake nedelje ih iznova pravim i to uvek u nekoj drugoj boji. Sada mi je zamisao bila da to bude crvena boja, a kako dobiti tu boju nego jednom dobrom cveklom.
Već godinama cveklu rađe pečem nego što je kuvam, boja joj je lepša i ne bude bleda kao kuvana.
Cveklu ispecite u rerni, na isti način kao kad je spremate za salatu.
80 g pirea od cvekle
300 g brašna
1 kašičica soli
2 jajeta
2 kašike vode
Za boju vam je potreban pire od cvekle. Cveklu usitnite pomoću secka. U usitnjenu cveklu dodajte 1 kašiku vode i izgnječite gnječilicom za pire. Bilo je dovoljno sitno da se ubaci u brašno.
Izmerite brašno i stavite ga na radnu površinu, napravite udubljenje. Posolite ga. Umutite jaja, dodajte im cveklu i zatim sve zajedno umutite. Sipajte u udubljenje koje ste napravili u brašnu. Zamesite testo (meni je bilo malo tvrdo i prvo sam dodala 1, a zatim i drugu kašiku vode; možete odmeriti manje brašna i nećete morati da dodajete vodu).
Testo ostavite 30 minuta u frižideru.
Dalje testo radite kao što je opisano u postu domaća testenina.
SAVET: testo ne stavljajte direktno na stolnjak, ja sam testo držala na foliji, prilikom sečenja testa cvekla ostavlja crveni trag.
Već godinama cveklu rađe pečem nego što je kuvam, boja joj je lepša i ne bude bleda kao kuvana.
Cveklu ispecite u rerni, na isti način kao kad je spremate za salatu.
Za testeninu vam je potrebno:
80 g pirea od cvekle
300 g brašna
1 kašičica soli
2 jajeta
2 kašike vode
Za boju vam je potreban pire od cvekle. Cveklu usitnite pomoću secka. U usitnjenu cveklu dodajte 1 kašiku vode i izgnječite gnječilicom za pire. Bilo je dovoljno sitno da se ubaci u brašno.
Izmerite brašno i stavite ga na radnu površinu, napravite udubljenje. Posolite ga. Umutite jaja, dodajte im cveklu i zatim sve zajedno umutite. Sipajte u udubljenje koje ste napravili u brašnu. Zamesite testo (meni je bilo malo tvrdo i prvo sam dodala 1, a zatim i drugu kašiku vode; možete odmeriti manje brašna i nećete morati da dodajete vodu).
Testo ostavite 30 minuta u frižideru.
Dalje testo radite kao što je opisano u postu domaća testenina.
SAVET: testo ne stavljajte direktno na stolnjak, ja sam testo držala na foliji, prilikom sečenja testa cvekla ostavlja crveni trag.
Iako cveklu ne volim boja ove paste mi je fantastična!
ОдговориИзбришиBoja je fenomenalna, ukus cvekle se ne oseća:-)
ОдговориИзбриши