Pages

19. 6. 2013.

Palačinke od heljdinog brašna

Palačinke od heljdinog brašna

Malo drugačije palačinke od onih klasičnih, a opet ukusne i meke, iako su rađene sa heljdinim brašnom.
Ukusne su slane i slatke i mogu biti dobra osnova za namaze.



Za testo je potrebno:

2 jajeta
1 šolja brašna od heljde
1 šolja integralnog brašna
na vrh kašičice soli, šećera
3 šolje mleka
1 šolja kisele vode
na vrh kašičice praška za pecivo
2 kašike ulja

Umutite jaja sa šečerom i solju. Dodajte naizmenično brašno i mleko da dobijete retku smesu. Dodajte i kiselu vodu. Masu stavite u frižider na pola sata.
Pre pečenja dodajte prašak za pecivo i ulje. Promešajte.
Tiganj nauljite pre nanošenja testa za prvu palačinku, kasnije ne morate, jer u testu imate ulje.



Palačinke su na moje iznenađenje bile jako meke, čak i sutradan.

2 коментара: