Sada kada je povrće mlado, treba ga iskoristiti u potpunosti. Do sada nisam koristila lišće cvekle u salati i da budem iskrena nikada do sada nisam videla da su cveklu prodavali sa stabljikom i lišćem. Definitivno, vremena se menjaju u svesti proizvođača i samih potrošača, kao i nas koji kuvamo malo drugačije od naših baka i majki.
Ovu salatu možete jesti toplu ili hladnu, kako vam volja.
Poređajte cveklu i šargarepu u pleh u kojem ćete ih peći.
Crni luk isecite na pola, pa opet na pola i tako dok ne dobijete željenu debljinu, ja sam luk sekla na osmine.
Beli luk zgnječite ravnom stranom noža.
Posolite, pobiberite, pospite uljem i balzamikom. Sve rukama izmešajte, lišće cvekle treba naročito nauljiti da se prilikom pečenja ne osuši.
Pecite na 180 stepeni oko 30-45 minuta. Nije neophodno da cvekla bude skroz pečena, u stvari to je vaš izbor. Veoma je bitna i veličina cvekle, ako je cvekla veća, logično je da će vam trebati više vremena za pečenje.
Gotovo povrće iseckajte, beli luk, lišće cvekle, cveklu na kolutove, šargarepu na štapice, crni luk je već iseckan.
Povrće stavite u činiju, ponovo začinite, jer će prilikom pečenja balzamiko ispariti. .
Uživajte!
Ovu salatu možete jesti toplu ili hladnu, kako vam volja.
Potrebno je:
- 1 veza mlade cvekle (u kompletu, sa lišćem)
- 1 veza mlade šargarepe
- 1 veća glavica crnog luka
- 1/2 glavice belog luka
- so, biber
- ulje, balzamiko sirće
Poređajte cveklu i šargarepu u pleh u kojem ćete ih peći.
Crni luk isecite na pola, pa opet na pola i tako dok ne dobijete željenu debljinu, ja sam luk sekla na osmine.
Beli luk zgnječite ravnom stranom noža.
Posolite, pobiberite, pospite uljem i balzamikom. Sve rukama izmešajte, lišće cvekle treba naročito nauljiti da se prilikom pečenja ne osuši.
Pecite na 180 stepeni oko 30-45 minuta. Nije neophodno da cvekla bude skroz pečena, u stvari to je vaš izbor. Veoma je bitna i veličina cvekle, ako je cvekla veća, logično je da će vam trebati više vremena za pečenje.
Gotovo povrće iseckajte, beli luk, lišće cvekle, cveklu na kolutove, šargarepu na štapice, crni luk je već iseckan.
Povrće stavite u činiju, ponovo začinite, jer će prilikom pečenja balzamiko ispariti. .
Uživajte!
Нема коментара:
Постави коментар