Pages

15. 11. 2013.

Gibanica sa mlincima



Za gibanicu je potrebno:

500 g mlinaca
500 g sitnog sira
4 jajeta
ulje
1 prašak za pecivo
1 jaje za premazivanje

Za pripremu ove pite potrebno vam je svega 15 minuta. 
U veći sud, veličine mlinaca, sipajte mlaku vodu. 
Posudu u kojoj ćete peći pitu nauljite. 
Umutite jaja, dodajte sir, prašak za pecivo (ako vam je fil gust dodajte malo mleka)
Ređajte:
Provucite koru kroz vodu, stavite je u pleh (ja sam koristila četvrtastu vatrostalnu činiju),pospite malo uljem,  sipajte 1 1/2 kašiku fila. Ređajte dok ne utrošite mlince i sir. Na vrhu treba da vam bude kora. 
U činiju u kojoj vam je bio fil razmutite jedno jaje, pokupite sve iz činije, obično ostane malo sira, i prelijte preko složene gibanice. 
Pecite na 180* 35-40 minuta. 

Mlinci su već pečene kore, tako da je jedino potrebno da se fil ispeče. 
Gotovu gibanicu pokrijte folijom dok se ne ohladi. Ohlađenu isecite na kockice. 
U roku od nekoliko dana dva puta sam pravila ovu pitu. Sviđa mi se što se kore razdvajaju, više je kao lisnata pita, a sve je to zbog mlinaca. 

Нема коментара:

Постави коментар