Izrada krem freša je krajnje jednostavna, a njegova primena je neograničena.
Potrebna su vam dva sastojka da biste dobili savršen krem.
Za Crème fraîche je potrebno:
+ Update: Pogledajte i kratak video koji smo napravili kako bi sve bilo jasnije :-)
Potrebna su vam dva sastojka da biste dobili savršen krem.
Za Crème fraîche je potrebno:
- 250 ml slatke pavlake 36% mm
- 3 kašike kisele pavlake 20% mm
- Prvi korak je najvažniji, a to je da pavlake pre upotrebe ostavite na sobnoj temperaturi nekoliko sati, moje su bile oko 8 sati van frižidera. Slatku pavlaku sipajte u činiju, 3 kašike kisele pavlake umutite u zasebnoj šoljici. Umućenu kiselu pavlaku mešajući dodajte slatkoj pavlaci, da se sve poveže.
- Činiju pokrijte čistom krpom i stavite je da stoji na sobnoj temperaturi (20-22 stepena), oko 24 sata ili dok se ne zgusne. Moj Crème fraîche je posle 12 sati bio dovoljno gust i ja sam ga prebacila u frižider do upotrebe. Sledećeg dana je upotrebljen u potažu od karfiloa.
+ Update: Pogledajte i kratak video koji smo napravili kako bi sve bilo jasnije :-)
Нема коментара:
Постави коментар