Pages

16. 2. 2014.

Krem supa od 3 vrste pečuraka

Lepa, kremasta i veoma ukusna supa. Krem supa od 3 vrste pečuraka


Potrebno je:
  • 15 g suvih vrganja
  • 220 g šitaki pečuraka 
  • 120 g šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 praziluk- samo beli i svetlozeleni deo
  • 3 čena belog luka
  • 1 kocka za supu
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašika brašna
  • 2 kašike šerija
  • 1 lovorov list, majčina dušica
Prvo napravite čips od šitaki pečuraka. U manjem tiganju na malo ulja pecite šitake, često okrećite dok
pečurke ne izgube svu tečnost. Izvadite ih na ubrus i odmah posolite.

Suve vrganje stavite u činijicu i prelijte vrućom vodom.

Na srednjoj temperaturi dinstajte crni luk, praziluk i beli luk. Dodajte šitake i šampinjone i dinstajte 10 minuta dok pečurke ne puste tečnost. Dodajte brašno, šeri, soja sos i suve vrganje zajedno sa tečnošću u kojoj su stajali. Ako mislite da vam je malo tečnosti, slobodno dodajte još dve čaše vode.
Dodajte lovorov list i majčinu dušicu. Ostavite da se kuva 20 minuta.

Izbacite lovor, majčinu dušicu i supu sipajte u blender i sve izmiksajte pulsirajući.
Supu vratite u šerpu i pustite da još jednom proključa.
Na kraju pripreme krem supu ukrasite kolutovima praziluka i čipsom od šitaki pečuraka. Prijatno!





2 коментара:

  1. Obožavam sve vrste čorbica od pečuraka, a još ako su sa tri vrste onda je to za mene raj na zemlji. Savršena!

    ОдговориИзбриши