Pages

10. 4. 2014.

Čorba iz šume

Ovih dana sam probala nove recepte od sremuša, a jedan od njih je i recept za ovu ukusnu čorbicu. Kao što znamo, sremuš je izuzetno zdrav, naročito u prvim mesecima proleća. Jedini problem je što mu je sezona jako kratka, stoga požurite na pijacu, bila bi šteta propustiti ovaj superzeleniš i priliku da od njega napravite nešto zdravo i ukusno. 

Čorba iz šume

Čorba iz šume

Potrebno je:

  • 1 glavica crnog luka
  • 2 krompira
  • 1 veza sremuša
  • 1 kocka za supu (posna)
  • 1 kašičica šećera
  • 1 l tečnosti
  • Šaka suvih vrganja

Priprema:
Suve vrganje zalijte mlakom vodom i ostavite da nabubre.
  1. Luk sitno iseckajte i dinstajte sa kašičicom šećera i kockom za supu.
  2. Krompir iseckajte na sitne kockice i dodajte luku.
  3. Odmah dodajte iseckan sremuš. Promešajte.
  4. Dodajte potopljene i iseckane vrganje. Dodajte tečnost u kojoj su bile pečurke.
  5. Ostavite 20 minuta da se kuva na laganoj vatri. Sve izmiksajte štapnim mikserom i dobili ste čorbu neverovatnog ukusa koja može da vam bude obrok.

Napomena: Sami procenite količinu vode koju ćete dodati, u zavisnosti od broja ljudi za koje kuvate.

Čorba iz šume

Čorba iz šume

Čorba iz šume

2 коментара: