Ovako spremljene paprike su dokaz da jelo može biti ukusno i bez mesa. Sočivo je veoma zdravo, 100 g sočiva zamenjuje 100 g posnog mesa, priprema je brza i jednostavna, jer ga pre kuvanja nije potrebno potapati.
Paprike punjene sočivom
Potrebno je:
- 6 paprika za punjenje
- 50 g integralnog pirinča
- 100 g sočiva
- 2 veće glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 manji celer
- 0.5 l kuvanog paradajza
- lovorov list
- so, biber, kari, peršunov list
Priprema:
- Sočivo skuvati u vodi sa lovorovim listom.
- Skuvati posebno integralni pirinač.
- Skuvano sočivo i pirinač procediti kroz cediljku od viška tečnosti.
- Iseckati na kockice crni luk, šargarepu izrendati kao i celer.
- Izdinstati crni luk, zatim dodati šargarepu i celer.
- Posoliti, pobiberiti i dodati 1 kašičicu karija.
- Dodati sočivo i pirinač i kuvani paradajz, da dobijete kompaktnu masu kojom možete da punite paprike.
- Napunite paprike i zatvorite ih kolutovima paradajza (ili krompirom) i poređajte ih u šerpu. Paprike nalijte vodom i dodajte kuvani paradajz, U slučaju da vam je ostao fil, poređajte ga između paprika.
- Kuvajte 30 minuta. Ako želite, možete ih zapeći u rerni, izbor je na vama, meni su bile sasvim ukusne kuvane.
Нема коментара:
Постави коментар