Mislim da ne postoji bolje mesto za ponovno oživljavanje bloga od ovog gde se trenutno nalazim. Dubai je jako zanimljiv grad, različite kulture sa mnogo različitih jela koje se prepliću u svakodnevnom životu.
Naše navike u ishrani u prethodne dve godine su se malo promenile, ima malo veganskih obroka, malo dijetalnih, ali sve u svemu uvek se kuva i šporet je sastavni deo moje svakodnevice. U našoj kulturi i našim navikama meso je sastavni deo svakog obroka, tako da se ljudi malo uplaše ili ustuknu i zamisle kada neko kaže da je vegan. U našoj porodici imamo skoro sve predstavnike različitih grupa u ishrani - vegan, mesojed, vegetarijanac.
U početku bilo je veoma teško kuvati za sve tri grupe ljudi, međutim s vremenom sve je lakše, i uz kompromise sada imamo zajedničke obroke.
Jedan kari od plavog patlidžana, naravno bez mesa, može biti jako ukusan. Ovsene pahuljice sa voćem, tahinijem i sirupom od urmi, nema ničeg lepšeg. Nadam se da će vam se ubuduće sviđati recepti koje budem objavljivala, i za one koji vole meso da će imati snage i volje da probaju nešto drugačije.
Naravno, biće i dalje recepata sa mesom.
Dok ne objavim nove recepte, uživajte u kolažu slika iz Dubaija, vidite šta se sve jelo, uglavnom po restoranima.
Bilo mi je zadovoljstvo napisati ponovo tekst za blog i čitamo se kada se vratim.
Srećna Nova godina!
Xoxo Snežana :-)
Naše navike u ishrani u prethodne dve godine su se malo promenile, ima malo veganskih obroka, malo dijetalnih, ali sve u svemu uvek se kuva i šporet je sastavni deo moje svakodnevice. U našoj kulturi i našim navikama meso je sastavni deo svakog obroka, tako da se ljudi malo uplaše ili ustuknu i zamisle kada neko kaže da je vegan. U našoj porodici imamo skoro sve predstavnike različitih grupa u ishrani - vegan, mesojed, vegetarijanac.
U početku bilo je veoma teško kuvati za sve tri grupe ljudi, međutim s vremenom sve je lakše, i uz kompromise sada imamo zajedničke obroke.
Jedan kari od plavog patlidžana, naravno bez mesa, može biti jako ukusan. Ovsene pahuljice sa voćem, tahinijem i sirupom od urmi, nema ničeg lepšeg. Nadam se da će vam se ubuduće sviđati recepti koje budem objavljivala, i za one koji vole meso da će imati snage i volje da probaju nešto drugačije.
Naravno, biće i dalje recepata sa mesom.
Dok ne objavim nove recepte, uživajte u kolažu slika iz Dubaija, vidite šta se sve jelo, uglavnom po restoranima.
Bilo mi je zadovoljstvo napisati ponovo tekst za blog i čitamo se kada se vratim.
Srećna Nova godina!
Xoxo Snežana :-)
Нема коментара:
Постави коментар