Pages

2. 7. 2011.

Krempita

Potrebno je:

1 pakovanje lisnatog testa (2 kore)
4 jajeta
100g gustina
30g brašna
300g kristal šećera
2 vanilin šećera
300ml vode
750 ml mleka
500ml slatke pavlake

Rastanjite lisnato testo malo veće od veličine pleha 32x23. Pecite kore na okrenutom plehu. Kore izbodite viljuškom da ne bi popucale. Neka vam kore budu MALO veće od pleha, jer će se prilikom pečenja malo skupiti.
Spremite posude u kojima ćete kuvati fil na pari.
U šerpu sipajte mleko i zagrevajte ga dok mutite fil.
Umutite žumanca sa 150g šećera, dodajte vanilin šećer, gustin, malo vode od odvojene količine, brašno i ostatak vode. Dodajte umućen krem u mleko i mešajte da dobijete lep gladak fil. Dok vam se fil kuva, umutite belanca sa 150g šećera.
Gotov fil sklonite sa vatre i mešajte da se prohladi. U prohlađen fil polako dodajte umućena belanca. Sve lagano izmešajte da se sjedini i dobije gladak fil.
Stavite koru u pleh, preko kore sipajte fil. Preko fila stavite umućenu pavlaku. Preko pavlake stavite drugu koru koju ste prethodno isekli na kocke. Pospite šećerom u prahu. 

Нема коментара:

Постави коментар