Pages

24. 7. 2011.

Pirinač sa tikvicama

Za ove vrele letnje dane najbolja su lagana jela, za koje nije potrebno da provodite puno vremena u kuhinji.
Nešto kao sočni oslić, punjene tikvice ili ovaj pirinač.

Potrebno je:

200g pirinča
2 glavice luka( može mladi, praziluk)
1 kocka za supu
3 čena belog luka
200g pečurki
500g tikvica
1 šolja belog vina
začini po ukusu(peršun, bosiljak, origano)
so, biber

Tikvice oljuštite i naseckajte na kocke. Pirinač očistite i operite.
Na ulju propržite crni luk, beli luk, i dodajte tikvice. Sve zajedno izdinstajte. Dodajte začin i pečurke, malo dinstajte pa dodajte pirinač, i kocku za supu, biber. Nalijte sa vodom. Promešajte i kuvajte na tihoj vatri. Kad pirinač bude skoro gotov dodajte vino, origano, peršun.

Нема коментара:

Постави коментар