Pages

24. 7. 2011.

Punjene tikvice

Potrebno je:
500g pečuraka
2 glavice crnog luka
4 paradajza
3 češnja belog luka
1 jaje
1 čaša kisele pavlake
500g tikvica

Ako su tikvice mlade, dovoljno ih je oprati, ako su starije onda ih oljuštite.
Presecite ih uzduž na dve jednake polovine. Izdubite unutrašnjost, izvadite semenke. Tikvice možete da blanširate, jer je sos već termički obrađen.
Na ulju propržite crni luk, beli , dodajte oljušten paradajz. Dinstajte 10 min. Dodajte iseckane pečurke, bosiljak, biber. Ostavite još 5 minuta i sklonite sa šporeta. Dodajte majčinu dušicu.
Napunite polovine tikvica i poređajte u nauljenu tepsiju.Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni .20 min. Pred sam kraj, izvaditi tikvice iz rerne, zaliti ih smesom od umućenog jajeta i pavlake i dodati 1 kašičicu seckane sveže mirođije. Vratiti u rernu, isključiiti i ostaviti dok se skroz ne ohladi.

Нема коментара:

Постави коментар