Pages

31. 7. 2011.

Torta sa plavim patlidžanom

Potrebno je:

500g plavog patlidžana
300g mlevenog junećeg mesa
250g praške šunke sečene na listiće
1 kisela pavlaka
2 crvene paprike
1 jaje
1 kašika peršunovog lišća
ulje
začini
želatin

Plavi patlidžan iseći na šnite, zatim ga ispecite na roštilju ili u rerni. Paprike ispecite oljuštite, očistite od semenki, i iskidajte na trakice. Meso izmešajte sa 50g šunke, dodajte 1 jaje, pavlaku, so, biber.
Vatrostalnu činiju premažite uljem, počnite sa ređanjem sastojaka, stavite šunku, zatim plavi patlidžan, poprskajte želatinom, spremljenim po receptu. Ređajte kao musaku, sve sastojke. Završite šunkom, i pecite na pari 40 min, na 180-200 stepeni. Vatrostalnu posudu u kojoj ste ređali  jelo  stavite iznad jedne veće posude u kojoj ste sipali vodu.
Jelo pre služenja ostavite da se ohladi, zatim istresite iz posude isecite i poslužite. 

Нема коментара:

Постави коментар