Pages

22. 9. 2011.

Baget sa belim lukom

Baget sa belim lukom ~ Magična Oklagija

Jedan izvanredan i ukusan hleb, narano, ako volite beli luk.
Zbog jakog mirisa slabije se koristi, ali ukus je nezamenljiv, zato kad spremite ovaj hleb ne izlazite iz kuće dva dana. :-))))

Potrebno je:


  • 1 baget
  • 8-10 čenova belog luka
  • 1 veza peršuna
  • 150 g maslaca (može i margarin stoni za mazanje)

Priprema:


  1. Hleb zasecite na kriške, širine po želji. 
  2. U činiju izručite omekšali maslac, izmešajte viljuškom. Beli luk izgnječite i dodajte maslacu. Peršun sitno iseckajte, i njega dodajte smesi. Dobro izmešajte. 
  3. Nožem lagano nanosite namaz na parčetu hleba sa unutrašnje strane.  Hleb lagano podignete i otvoriće se i lakše ćete nanositi namaz. 
  4. Baget stavite na foliju i uvijte ga sa svih strana. Pecite ga u rerni na 170°C po 15 min sa obe strane. 

Peršun ~ Magična Oklagija
Baget sa belim lukom ~ Magična Oklagija
Baget sa belim lukom ~ Magična Oklagija
Baget sa belim lukom ~ Magična Oklagija
Baget sa belim lukom ~ Magična Oklagija

Нема коментара:

Постави коментар