Jedan izvanredan i ukusan hleb, narano, ako volite beli luk.
Zbog jakog mirisa slabije se koristi, ali ukus je nezamenljiv, zato kad spremite ovaj hleb ne izlazite iz kuće dva dana. :-))))
Potrebno je:
- 1 baget
- 8-10 čenova belog luka
- 1 veza peršuna
- 150 g maslaca (može i margarin stoni za mazanje)
Priprema:
- Hleb zasecite na kriške, širine po želji.
- U činiju izručite omekšali maslac, izmešajte viljuškom. Beli luk izgnječite i dodajte maslacu. Peršun sitno iseckajte, i njega dodajte smesi. Dobro izmešajte.
- Nožem lagano nanosite namaz na parčetu hleba sa unutrašnje strane. Hleb lagano podignete i otvoriće se i lakše ćete nanositi namaz.
- Baget stavite na foliju i uvijte ga sa svih strana. Pecite ga u rerni na 170°C po 15 min sa obe strane.
Нема коментара:
Постави коментар