Pages

27. 11. 2011.

Punjene paprike-posne

Baš sam se uželela ovog jela, nisam ga pravila odavno.
Ako vam ostane viška fila, ništa strašno, stavite ga između paprika i paprike će biti još ukusnije. Ovako sam ja pravila , a vi možete da smanjite ili povećate povrće ili da dodate neko koje volite.

Potrebno je:
10 paprika za punjenje
5 glavica crnog luka
3 izrendane šargarepe
7 srednje veličine izrendanih krompira
so, biber
1 jaje
1/2 l kuvanog paradajza
100 g pirinča

Svo povrće pripremite, izrendajte.
Crni luk izdinstajte, dodajte šargarepu. Kada je sve izdinstano dodajte opran pirinač, i izrendan krompir.
Posolite, pobiberite. U prohlađeno dodajte jedno jaje, sve promešajte i punite paprike.  Paprike možete zatvarati kolutovima krompira ili  kašičicom brašna kao što sam ja to radila. Poređajte paprike u đuvećaru, nalijte kuvanim paradajzom i mlakom vodom. Ako vam je ostao fil, slobodno ga poređajte između paprika.
Stavite sud u rernu da se kuva na 170 stepeni, 40 min, pazite da vam jelo ne ostane bez vode.  Pospite paprike peršunom kad ih izvadite iz rerne.


Нема коментара:

Постави коментар