Pages

17. 11. 2011.

Zapečeni karfiol

Jedan lep prilog uz meso.

Potreno je:
1 manja glavica karfiola
1 manja glavica brokolija
2 šargarepe
1 šaka prokelja
7-8 šampinjona
2 dl pavlake za kuvanje, malo mleka
2 jaja
50 g prezli
2 kašike pšeničnih klica( može i ne mora)

Povrće operite i stavite da se obari u slanoj vodi. Karfiol i brokoli  izdelite na cvetice, šargarepu isecite na štapiće.
Skuvano povrće ocedite od vode.  Vatrostalnu posudu nauljite, dodajte oceđeno povrće, dodajte pečurke isečene na listiće, iseckan peršun.
U veći sud umutite jaja sa pavlakom, ja obično dodam malo i mleka da dobijem na količini, dodajte prezle, i suve pšenične klice, ako želite.Promešajte i prelijte preko povrća. Zapecite u zagrejanoj rerni 20 min na 170 ' 200 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар