Pages

25. 4. 2012.

Malaga kocke

Lagan i brz kolač. Verujem da su vam sastojci veoma dobro poznati kao i ukus, ali zbog brzine kojom se pravi i zbog njegovog lepog izgleda rešila sam da ga podelim sa vama.

Potrebno je:
za koru:
3 jajeta
3 kašike tople vode
90 g šećera 
90 g brašna

za krem:
2 kesice pudinga od vanile
500 ml mleka
6 kašika šećera(ako želite slađe, stavite više)
200 g margarina
50 g suvog grožđa potopljenog u 100 ml ruma(može i sok kao bezalkoholna varijanta)

Fil:
250 ml slatke pavlake

Potopite suvo grožđe 30 minuta u rum da nabubri. Procedite ga, rum možete iskoristiti da navlažite kore.
Margarin ostavite da stoji na sobnoj temperaturi da bi mogao da se lako umuti. Isecite ga na sitnije komade.
Umutite jaja sa 3 kašike tople vode, dodajte šećer. Dobro umutite, dodajte polako brašno. Pecite patišpanj u nauljenoj tepsiji 30x20. 
Skuvajte puding od vanile, ostavite da se ohladi. Umutite margarin, dodajte puding, sve dobro sjedinite, dodajte oceđeno suvo grožđe, još malo promešajte. Nafilujte koru filom. Ostavite da se ohladi 30 minuta u frižideru. 
Umutite slatku pavlaku  i premažite preko fila. Ukrasite je po želji.
Recept je iz blic žene.

3 коментара: