Pages

22. 4. 2012.

Varivo sa šparglom

Obećavam da neću više da pominjem lišće (od rotkvica i kelerabe), samo još ovaj put.
Veoma ukusno prolećno varivo, puno vitamina, probajte, nećete se pokajati. Količinu odredite sami prema broju ljudi za koje kuvate, ovo su neke mere koje sam ja koristila.

Potrebno je:

2 čena belog luka
glavica crnog luka
3 krompira
2 paradajza (pelat iseckan na kockice)
2 šargarepe
1 kocka za supu (možete kockicu istopiti u 0,5 l vode)
listovi kelerabe
200 g špargle (ja sam koristila svežu)

Šparglama odsecite donji tvrdi deo. Obarite je u vodi jedno 10 minuta, u vodu dodajte malo soli, šećera i maslaca. Posle 10 minuta izvadite šparglu i možete je dalje dodati jelu.
Na ulju izdinstajte sitno iseckan crni luk, beli luk. Dodajte oljušten i na kolutove iseckan krompir. Sve zajedno dinstajte, dodajte šargarepu, malo izdinstajte i zatim nalijte supom ili stavite kocku za supu i nalijte vodom. Posolite, pobiberite. Pustite 10 minuta da se kuva, dodajte iseckan paradajz (ako koristite svež paradajz bilo bi poželjno da ga oljuštite). Kuvajte još 5 minuta, začinite karanfilićem. Dodajte obarenu šparglu, kuvajte još 5 minuta da povrće upije sokove.

Količinu vode sipajte prema ukusu, da li volite čorbasto ili manje čorbasto. Ja lično više volim kad ima manje tečnosti, a prilog ovom jelu je bilo pohovano pileće belo meso :-)

Нема коментара:

Постави коментар