Pages

20. 4. 2012.

Pohovana keleraba

Ovo je ona keleraba kojoj sam pojela ličće. :D
Kelerabu oljuštite i isecite na kolutove debljine 3 mm, ja sam koristila mesoreznicu za sečenje jer nisam mogla rukom precizno da isečem, posolite i pobiberite. Pohujte kao i sve, uvaljajte u brašno, jaja i prezle (možete u prezle da dodate parmezan, ja imam jednog člana koji ne jede ni jednu vrstu sira). Svaki kolut dlanovima pritisnete da se prezle (panda) dobro prime.  Pržite na vrućem ulju sa svake strane po 2-3 minuta. Pržene izvadite i stavite na ubrus.


Potrebno je:

keleraba
so, biber
brašno, jaja, prezle

Sos
jogurt 3,2 mm
začinsko bilje po ukusu( ja sam stavila bosiljak, nanu)
sok 1/2 limuna

Ovako možete da pohujete i celer, probala sam i ukusno je. 

1 коментар: