Pages

15. 6. 2012.

Puslica sa voćem

Za ovako sočan kolač, potrebno je:

za beze koru


6 belanaca
300 g šećera u prahu
1 kašika sirćeta

za fil:
6 žumanaca
100 g šećera
1 vanilin šećer
2 kašike gustina
300 ml mleka
200 g margarina
500 g voća (po sopstvenom izboru)

slatka pavlaka

Umutiti belanca, dodati šećer i umutite u čvrst sneg. Dodajte kašiku sirćeta. Belanca sipajte u pleh prečnika 28 cm. Sušiti u rerni 15 minuta na 150 stepeni, smanjite temperaturu na 100 stepeni i sušiti još 60 minuta.
Žumanca, šećer, vanilin šećer, gustin dobro umutite. Mleko stavite da se ugreje, nikako da provri. Vruće mleko sipajte preko umućenih žumanaca, promešajte i vratite u šerpicu. Kuvajte neprestano mešajući još 15 minuta. Ostavite da se ohladi, povremeno promešajte da se ne uhvati kora.
Umutite margarin, dodajte ohlađeni fil.  Fil  nanesite preko ohlađene kore. Preko fila poređajte željeno voće, lagano ga pritiskom ruke utisnite u fil.
Umutite slatku pavlaku i nanesite je preko voća.
Ja sam puslicu vadila okruglim kalupom, radi lepšeg izgleda.












1 коментар: