Pages

31. 7. 2012.

Supa od jogurta i krastavca

Za ove vrele letnje dane jedna jednostavna osvežavajuća supa. Probajte i uverite se.

Potrebno je:

1 veliki krastavac
3 kašike maslinovog ulja
1 manji crni luk
3 šolje pilećeg bujona
sok od pola limuna
kora od pola limuna
1 kašika sveže iseckane mirođije
1/3 šolje običnog jogurta
so, biber

U blenderu sameljite 2/3 krastavca. Crni luk propržite na maslinovom ulju(nije obavezno, ja sam koristila ulje od semenki grožđa), u to dodajte izmiksani krastavac, bujon, mirođiju, sok i koru limuna. Nakon što sve provri, poklopiti i kuvajte još 15-20 minuta.  Mešavinu još jednom izmiksajte štapnim mikserom, dodajte jogurt i ostavite da se ohladi u frižideru.
Ostatak krastavca iseckajte radi ukrašavanja pri serviranju.

Recept je iz časopisa Men's Health



Нема коментара:

Постави коментар