Pages

28. 1. 2013.

Salata sa kivijem

Salata sa kivijem, mmm, malo neobično, još kad tome dodate komorač, blitvu, deluje još čudnije. Ali, uspela sam da dobijem savršenu kombinaciju svih sastojaka, i odličnu salatu.

Ova neobična salata je moja ulaznica za igru "Ajme koliko nas je", gde je domaćica Sanja za ovomesečnu temu zadala kivi.
Kivi sam uvek jela kao voće i nikako drugačije. Ali sa ovom temom rešila sam da se malo više posvetim ovom voću, i probam nešto neobično.
Za svoj rođendan sam pravila tortu od kivija, ali namera mi je bila da napravim nešto drugačije, i mislim da sam uspela.

Potreno je:



3 kivija
1 manji komorač
2 lista blitve
1 luk šalot (sasvim slučajno sam ga pronašla u prodavnici, i izazov je bio preveliki)
5 čeri paradajza
1 kašika soka od limuna
2 kašike ulja od semena lana

za posipanje: semenke lana

Svo povrće operite i očistite. Blitvi odstranite koren, komoraču takođe odstranite tvrdi korenasti deo, oljuštite kivi.
Blitvu iseckajte na trakice, čeri na pola, komorač na polumesece, luk na sitne kockice. Svo povrće podelite na dva dela.
U činiju ređajte: deo blitve, komorača, paradajza, kivija, luka, i sve opet ponovite dok ne utrošite sve sastojke.
Posolite, nauljite i iscedite sok od limuna. Lagano promešajte.
Pospite samlevenim semenkama lana.

Probajte ukusnu i neobičnu salatu. Sastojke možete dodati po sopstvenom ukusu.



1 коментар:

  1. Snežo, odličan originalan recept . Extra kombinacija . Ja bih dodala možda još malo mente , ali sastojci se savršeno slažu. Svi su slatkasti , a most koji ih spaja je limunov sok , ulje lana i lan. Hvala na učešću , ljubim te :*

    ОдговориИзбриши