Kod mene je trenutno sve zeleno, trudim se da iskoristim svo povrće kojeg trenutno ima na pijaci.
Ostala mi je još jedna veza rotkvica, s tim i lišće koje više ne želim da bacam, pa sam rešila da napravim pitu.
Potrebno je:
0,5 kg kora
1 veza blitve
1 veza lišća od rotkvica
2 struka praziluka
2 kašike kajmaka
3 jajeta
180 ml kisele pavlake
ulje
1 prašak za pecivo
1/2 kašičice kima
Na malo ulja izdinstajte sitno iseckan praziluk i dodajte 1/2 kašičice kima.
Kada je praziluk gotov, dodajte iseckano lišće rotkvica i blitvu iseckanu na trakice. Sve izmešajte i ostavite da se prohladi.
U ohlađenu masu dodajte 2 velike kašike kajmaka, zatim dodajte umućena jaja i celu pavlaku.
Neposredno pred filovanje kora dodajte 1 prašak za pecivo (ako prašak za pecivo dodate rano, fil će početi da nadolazi, zato to uradite pre filovanja).
Pitu slažite ili je uvijte kao rolat, sve zavisi kako najviše volite (ja sam je slagala tako što sam pola kore stavljala u pleh, pola van pleha i tako redom). Svaku treću poprskajte uljem i nanesite fil, proces nastavite dok ne utrošite sve kore (ako ste kore slagali kao ja, kore koje su vam bile van pleha sada vraćate unutra).
Pecite na 180℃ 35-40 minuta, dok ne dobiju lepu, zlatnu boju.
Ostala mi je još jedna veza rotkvica, s tim i lišće koje više ne želim da bacam, pa sam rešila da napravim pitu.
Potrebno je:
0,5 kg kora
1 veza blitve
1 veza lišća od rotkvica
2 struka praziluka
2 kašike kajmaka
3 jajeta
180 ml kisele pavlake
ulje
1 prašak za pecivo
1/2 kašičice kima
Na malo ulja izdinstajte sitno iseckan praziluk i dodajte 1/2 kašičice kima.
Kada je praziluk gotov, dodajte iseckano lišće rotkvica i blitvu iseckanu na trakice. Sve izmešajte i ostavite da se prohladi.
U ohlađenu masu dodajte 2 velike kašike kajmaka, zatim dodajte umućena jaja i celu pavlaku.
Neposredno pred filovanje kora dodajte 1 prašak za pecivo (ako prašak za pecivo dodate rano, fil će početi da nadolazi, zato to uradite pre filovanja).
Pitu slažite ili je uvijte kao rolat, sve zavisi kako najviše volite (ja sam je slagala tako što sam pola kore stavljala u pleh, pola van pleha i tako redom). Svaku treću poprskajte uljem i nanesite fil, proces nastavite dok ne utrošite sve kore (ako ste kore slagali kao ja, kore koje su vam bile van pleha sada vraćate unutra).
Pecite na 180℃ 35-40 minuta, dok ne dobiju lepu, zlatnu boju.
Obožavam ovakve pite, super si je napravila ! Recept je odličan i pita mi super izgleda ! I ja se trudim što više iskoristiti trenutno bogatstvo zelenog povrća koje uz to i jako volim.
ОдговориИзбриши:-), trudim se da sve iskoristim.
ОдговориИзбриши