Pages

26. 2. 2013.

Punjene suve paprike sa prazilukom

Ovaj recept je moja ulaznica za ovomesečnu igru "Ajme koliko nas je", gde nam je domaćica Milica zadala temu praziluk.

Veliki sam ljubitelj praziluka i imam dosta recepata na blogu, ali za ovu igru sam htela da napravim nešto novo.
Za ovo jelo nije vam potrebno mnogo sastojaka, a zauzvrat dobićete lepo i ukusno predjelo, koje je, kako smo na kraju shvatili, vegansko jelo.
Sastojke možete menjati prema želji i sopstvenom ukusu, ja sam to uradila ovako:

  • 2 praziluka (500g)
  • 30 g suvih vrganja
  • 300 g braon pečurki
  • 1 šolja pirinča
  • 8 suvih paprika
  • so, biber,



1. Operite praziluk i naseckajte ga na kolutove.
2. Paprike operite, stavite ih u činiju i zalijte ih vrelom vodom, da omekšaju.
3. Suve vrganje operite, stavite ih u šerpicu, nalijte ih sa 0,5l vode i kuvajte 20 minuta.
4. Spremite pirinač, operite ga.
5. Naseckajte braon šampinjone na listiće.
6. Procedite vrganje, ali tečnost u kojoj su se kuvali sačuvajte.
7. U šerpu sipajte 3 kašike ulja, dodajte praziluk i izdinstajte ga.
8. Dodajte pirinač i uz neprestano mešanje dinstajte oko 5 minuta, posolite, pobiberite.
9. Dodajte iseckane pečurke, nalijte tečnošću u kojoj su se kuvali vrganji.
10. Dinstajte 15 minuta uz postepeno dodavanje tečnosti.
11. Izvadite parike iz vode i malo ih pustite da se iscede.
12. Punite paprike smesom od praziluka. Poređajte ih u vatrostalnu, ili drugu, činiju, zalijte ih ostatkom tečnosti.
13. Stavite ih u rernu na 180 stepeni 40 minuta. Ostavite da se ohlade, meni su bile ukusnije hladne.
Uživajte!








Нема коментара:

Постави коментар