Pages

24. 4. 2013.

Som u začinjenim prezlama

Som u začinjenim prezlama. Vodeći računa o tome šta jedemo, nekako se sama nametnula ideja o promeni mase za pohovanje. Bez jaja i brašna, sada samo sa prezlama i začinskim biljem, bez duboke masnoće, sada samo u plehu u rerni.
Rezultat je - zadovoljna. 

Probajte i videćete veliku razliku i što je najvažnije - nećete se pokajati. U ovom postupku pohovanja najviše mi se dopada što je sasvim jednostavno, bez dugog stajanja uz šporet i prljanja istog. 
Ribu uvaljate u začinjene prezle, poređajte u pleh i to je to.

Za začinjene prezle potrebno je:


  • 2 šolje prezli (opciono, zavisi od količine ribe koju pohujete)
  • 1/2 kašičice ruzmarina
  • 1/2 kašičice majčine dušice
  • 1/2 kašičice origana
  • 1/2 kašičice bosiljka (koristila sam suve začine)
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • so, biber


Koristila sam filete soma za pripremu, malo je masniji i pokazao se kao dobar izbor za pohovanje na ovaj način.

Priprema:


  • Sve začinske biljke pomešajte sa prezlama. 
  • Filete uvaljajte u prezle sa obe strane i poređajte ih u pleh u koji ste stavili papir za pečenje.
  • Pecite 30 minuta na 180 stepeni.

Skoro uvek uz ribu imamo kao prilog krompir salatu, samo što sam ovog puta dodala i brokoli obaren na pari. 

Som u začinjenim prezlama




Нема коментара:

Постави коментар