Pages

22. 4. 2014.

Pita sa sremušem

Pita sa sremušem

Pita sa sremušem


Potrebno je:
0,5 kg kora za gibanicu
2 praziluka srednje veličine (beli i bledozeleni deo)
1,5 veza sremuša
200 g šampinjona
3 jajeta
0.5 čaše kisele pavlake

1. Praziluk iseckajte na tanje kolutiće. Sremuš iseckajte na tanje trakice. Pečurke očistite i nasecite ih na listiće.
2. U činiji izmešajte povrće sa pečurkama, dodajte umućena jaja i pavlaku.
3. Nauljite tepsiju i ređajte kore i fil, između svake kore dodajte po dve kašike fila.
4. Pecite na 180℃ 30-35 minuta.

Pita sa sremušem

Napomena:
Ja sam za pitu koristila sirovo povrće, ako želite možete povrće izdinstati pre ređanja.
Pita je veoma ukusna, nije previše jaka iako se može činiti takvom zbog količine sremuša.

Pita sa sremušem

Нема коментара:

Постави коментар