Pages

10. 5. 2014.

Katalonska piletina

Recept za katalonsku piletinu
Savršeno jelo za dane kada nemate mnogo vremena ili ne želite da dugo stojite kraj šporeta. Sve se sprema u jednoj šerpi i ne trebaju vam neki neobični ili nepoznati sastojci. Jedino za naše navike i našu kuhinju je neobičan spoj slatkog i piletine, međutim, ja te kombinacije volim.
Piletina je savršeno meka i ukusna, dok se krča i dok se miris širi kuhinjom možda će vas podsetiti na čatni sa urmama.


Katalonska piletina - Potrebno je:

4 bataka sa karabatacima
2 glavice crnog luka
5 čenova belog luka
1 konzerva paradajz pelata
100 ml brendija
lovorov list
50 g suvih šljiva
50 g suvog grožđa
50 g pečenog badema
1/2 kašičice cimeta
so, aleva paprika


1. Odvojte batak od karabatka. Posolite ih i pospite ih alevom paprikom, sve utrljajte.
2. Izdinstajte dve glavice sitno iseckanog luka sa belim lukom i lovorovim listom.
3. Dodajte paradajz, krčkajte oko 5 minuta da se sve sjedini.
4. Dodajte utrljane batake i karabatake, brendi, cimet, bademe. Dodajte 2 šolje vode i krčkajte 20 minuta na umerenoj vatri, bez poklapanja šerpe.
5. Dodajte grožđe i šljive i krčkajte još 10-15 minuta, ako želite gušći sos, možda ćete morati još koji minut duže da kuvate.
6. Piletinu možete servirati sa pirinčem ili krompir pireom, vama ostavljam da odlučite.


Recept za katalonsku piletinu

Recept za katalonsku piletinu

Recept za katalonsku piletinu

Recept za katalonsku piletinu

Recept za katalonsku piletinu

Нема коментара:

Постави коментар