Pages

26. 1. 2015.

Džigerica sa pečurkama

Džigerica sa pečurkama


Džigericu sam godinama spremala na jedan način, uvaljanu u brašno i ispženu sa lukom. Ovaj recept je dobar povod da probate da je pripremite na sasvim drugačiji način, verujem da će vam se svideti. Moj izbor je ovoga puta bila svinjska džigerica, mada bi u ovom sosu i pileća džigerica bila fantastična. U kombinaciji sa kiselom pavlakom je pun pogodak, moja deca su praktično na tome odrasla.

Potrebno je:

  • 300g džigerice
  • 2 kašike ulja
  • 10g maslaca
  • 1 kocka za supu (goveđa)
  • 4oog šampinjona
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika brašna
  • 160ml belog vina
  • 2 kašike origana
  • prstohvat muskatnog oraha
  • 3 kašike kisele pavlake
  • so, biber, peršun

Priprema:

  1. Kockicu za supu prelijte sa 200ml tople vode.
  2. Džigericu iseckajte na sitne kockice.
  3. Crni luk iseckajte na sitne kockice; očistite beli luk. 
  4. Pečurke očistite i iseckajte ih na malo deblje listiće.
  5. Džigericu ispržite na ulju. Isprženu džigericu izvadite na tanjir. 
  6. U ulje dodajte kockicu maslaca, zatim ubacite crni luk. Smanjite temperaturu i dinstajte luk dok ne postane skoro providan.
  7. Dodajte iseckane pečurke i beli luk. Ostavite da pečurke puste tečnost, a zatim dodajte kašiku brašna.
  8. Dodajte vino uz neprestano mešanje. Nalijte supom i pustite da se krčka dok tečnost ne ispari. Posolite, pobiberite, dodajte origano i muskatni orah. 
  9. Vratite džigericu u šerpu i kuvajte još 5 minuta. Isključite šporet pre stavljanja pavlake.
  10. Kiselu pavlaku promešajte kašikom da razbijete grudvice, umešajte je u džigericu. 
  11. Pospite sitno iseckanim peršunom. Poslužite dok je toplo sa krompir pireom.

Muskatni orah

Džigerica sa pečurkama

Нема коментара:

Постави коментар