Pages

29. 1. 2011.

Uštipci od leblebija

FalafelProbala sam, odlični su. :)

Potrebno je:


  • 200g leblebija
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 češnja belog luka
  • 1 veza peršuna
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašičica mlevenog kima
  • pola kašičice muskatnog oraha
  • soli i bibera po ukusu
  • na vrh kašičice tucane ljute paprike

Sos


  • 1 kisela pavlaka
  • 1 kašika tahinija
  • soli,bibera,
  • 3 češnja belog luka
  • 1 kašika soka od limuna

Priprema:


  1. Leblebije potopite u vodu da prenoće.

  2. Prospite vodu u kojoj su bile leblebije, malo ih isperite, nalijte ih novom vodom i kuvajte 45 minuta.
  3. Ostavite da se prohlade.
  4. Sve sastojke izmiksajte u blenderu. Ako je masa tvrda, dodajte malo vode (obično ne treba).
  5. Pravite loptice, pritisnite ih dlanovima i pržite ih u malo dubljoj masnoći. Nije potrebno dugo prženje.
  6. Napravite sos i uživajte.


Falafel


Нема коментара:

Постави коментар