Pages

10. 8. 2013.

Fileti lososa na roštilju

Iako su tropske vrućine, potreba za hranom se ne smanjuje, zato je dobro spremiti neko brzo a ukusno jelo ,mislim da je riba najbolji izbor.
Losos na roštilju se brzo sprema i u kombinaciji sa pikantnom salatom imate savršen obrok.



Potrebno je:

1 filet lososa srednje veličine
sok od pola limuna
so, biber.
maslinovo ulje
majčina dušica, ruzmarin

za prilog 

skuvane špargle na pari

Filet lososa stavite u dublji sud, začinite ga , zalite ga uljem i pospite po njemu sok od limuna. Ostavite da vam odstoji neko vreme, dok se roštilj ne ugreje.
Roštilj mora da vam bude dobro ugrejan pre nego stavite ribu na njega. Prvo stavite ribu na roštilj na  stranu  gde je koža. Pecite 5 minuta, a zatim okrenite i pecite još 3 minute.


Dok se riba peče, skuvajte povrće koje želite kao prilog.
Napravite svoju kombinaciju ovog jela.


Uz ribu uvek pravimo krompir salatu, sada malo izmenjenu i još ukusniju. Probajte pikantnu krompir salatu.
Lagano i brzo  jelo pogodno za ove vrele dane.
Uživajte!




Нема коментара:

Постави коментар