Pages

24. 5. 2014.

Pogačice sa jogurtom

Pogačice koje su savršene za iznenadne goste, malo veće društvo, za druženje uz kaficu ili neku utakmicu. Bukvalno gotove za 25 minuta, zajedno sa pečenjem.
Pravila sam ih tri dana zaredom, savršene su za svakoga i možete u testo dodati nešto što zaista volite (seckani mladi crni luk, majčinu dušicu...). Odličan dodatak ovim pogačicama je domaći crème fraîche.



Potrebno je:

  • 2 šolje brašna i još malo za razmesivanje
  • 2 kašičice šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 šolja grčkog jogurta
  • 1/2 šolje mleka
  • 1 prašak za pecivo

  1. U većoj činiji izmešati sve sastojke, dobit ćete malo ređu smesu. Dodajte još malo brašna, tek toliko da možete da testo odvojite od činije. Ukljičite rernu na 180 stepeni da se ugreje.
  2. Pobrašnite radnu površinu i istresite testo, oblikujte veći krug debljine prsta.
  3. Čašom ili modlom za krofne vadite krugove.
  4. Poređajte pogačice na pleh obložen papirom za pečenje.
  5. Pecite ih 15 minuta na 180 stepeni.

























Нема коментара:

Постави коментар