Potrebno je:
za kore:
200 g margarina
200 g prah šećera
250 g brašna
6 jaja
50 g kakaa
za fil:
0,5 l slatke pavlake
300 g čokolade za kuvanje
4 kesice vanilin šećera
za grilijaš:
200 g šećera
2 žumanceta
50 g šećera u prahu
50 g margarina
Priprema
Penasto umutite margarin sa šećerom u prahu. Dodajte jedno po jedno žumance. Dodajte i brašno. Posebno umutite belanca da dobijete čvrst sneg. Polako dodajte belanca umućenoj masi od margarina. Odvojite trećinu mase i od nje ispecite koru na 170 step. 10 min, u plehu 32x20.
U ostatak mase dodajte kakao i ispecite još dve kore, možete ih ispeći u plehu od šporeta pa ih preseći na pola, da uštedite vreme.
U šerpicu sipajte pavlaku i dodajte izlomljenu čokoladu. zagrevajte na pari sve dok se čokolada ne istopi. Ostavite da se ohladi, najbolje u frižideru. Kad je ohlađeno, umutite fil mikserom .
Filujte, crna kora, fil, žuta kora, fil, crna kora. Preko druge crne kore premažite fil sa grilijašom.
Grilijaš: 200 g kristal šećera sipajte u suvu šerpicu, uključite na srednju temperaturu (1,5-2 ) Povremeno drvenom kašikom promešajte šećer. Pustite šećer da dobije svetlo braon boju. Karamel sipajte na papir za pečenje. Ostavite da se ohladi. Izlomite ga i u seckalici ga sameljite, dodajte ga u ohlađeni žuti fil.
Žumanca umutite sa šećerom u prahu i kuvajte na pari. U ohlađeno dodajte grilijaš i margarin. Nafilujte gornju koru.
za kore:
200 g margarina
200 g prah šećera
250 g brašna
6 jaja
50 g kakaa
za fil:
0,5 l slatke pavlake
300 g čokolade za kuvanje
4 kesice vanilin šećera
za grilijaš:
200 g šećera
2 žumanceta
50 g šećera u prahu
50 g margarina
Priprema
Penasto umutite margarin sa šećerom u prahu. Dodajte jedno po jedno žumance. Dodajte i brašno. Posebno umutite belanca da dobijete čvrst sneg. Polako dodajte belanca umućenoj masi od margarina. Odvojite trećinu mase i od nje ispecite koru na 170 step. 10 min, u plehu 32x20.
U ostatak mase dodajte kakao i ispecite još dve kore, možete ih ispeći u plehu od šporeta pa ih preseći na pola, da uštedite vreme.
U šerpicu sipajte pavlaku i dodajte izlomljenu čokoladu. zagrevajte na pari sve dok se čokolada ne istopi. Ostavite da se ohladi, najbolje u frižideru. Kad je ohlađeno, umutite fil mikserom .
Filujte, crna kora, fil, žuta kora, fil, crna kora. Preko druge crne kore premažite fil sa grilijašom.
Grilijaš: 200 g kristal šećera sipajte u suvu šerpicu, uključite na srednju temperaturu (1,5-2 ) Povremeno drvenom kašikom promešajte šećer. Pustite šećer da dobije svetlo braon boju. Karamel sipajte na papir za pečenje. Ostavite da se ohladi. Izlomite ga i u seckalici ga sameljite, dodajte ga u ohlađeni žuti fil.
Žumanca umutite sa šećerom u prahu i kuvajte na pari. U ohlađeno dodajte grilijaš i margarin. Nafilujte gornju koru.
Super izgleda. Moram probati ovaj kolacic.Hvala na receptu!!!
ОдговориИзбришиNema na čemu, drago mi je što Vam se sviđa. Nije ni komplikovan za pravljenje.
ОдговориИзбриши