Decenijama unazad ruska salata je bila neizostavni deo svih svečanosti i većih okupljanja u našoj porodici, a naročito je bila zastupljenja za svaku Novu godinu. Ove godine stidljivo i lagano na našu trpezu stigla je i vrlo interesantna salata sa piletinom i kikirikijem. Veoma sam zadovoljna količinom, ukusom i brzinom izrade ove salate, koja nam je brzo postala jedna od omiljenih.
Prvi put sam je probala kod koleginice i zaista sam bila oduševljena teksturom i bogatim ukusom. Krupni komadi kikirikija salati daju posebnu dimenziju, a posebno mi se sviđa što ne mora da bude klasična salata u činiji, već se može oblikovati u npr. simpatične kuglice, kao što sam ja uradila. Formirajte kuglicu, u centar stavite kikiriki i dobili ste slani raffaello :-)
Potrebni sastojci:
- 2 komada pilećeg belog mesa
- 200g pečenog slanog kikirikija
- 150g susama
- 400g majoneza*
- 400g kisele pavlake 20% mm
- bibera po ukusu
* Ako umesto klasične salate želite kuglice, smanjite količinu majoneza i kisele pavlake, kako biste dobili malo suvlju salatu, laku za oblikovanje.
Priprema:
- Odvojte pileće belo meso od kosti i stavite da se skuva.
- U suvom tiganju propržite susam
- Skuvano pileće belo meso izblendirajte puslirajući nekoliko minuta (budite oprezni, cilj su nam sitni komadi, a ne pašteta).
- Izblendiranu piletinu sipajte u veću činiju i dodajte susam.
- Izblendirajte kikiriki i dodajte ga piletini i susamu.
- Pobiberite.
- Dodajte majonez i kiselu pavlaku i sve dobro izmešajte.
- Probajte salatu, da vidite da li je potrebno dodati so. Kikiriki je slan, ali sve zavisi od vašeg ukusa.
- Salatu ohladite i uživajte.
Sjajan Vam je blog :)
ОдговориИзбришиUpravo sam ga otkrila.
Uzivam u Vasim receptima...
Svako dobro.
Tanja
Da li mi mozete reci koliko kuglica izadje od ove smese ? Hvala.
ОдговориИзбриши